Met deze 5 tips optimaliseer je optimaal de afbeeldingen op je website

Ben je druk bezig om je pagina’s vindbaar te maken in Google? Je schrijft mooie SEO teksten en houdt rekening met de title tag en meta description voor een betere vindbaarheid. Maar optimaliseer je ook de afbeeldingen op jouw website voor een betere vindbaarheid in de zoekmachines? Op het gebied van afbeeldingen kan je meer winst behalen dan je denkt! Wij geven je een aantal tips om je afbeeldingen te optimaliseren:

1. Zorg voor een kwalitatieve afbeelding

Zorg dat je altijd een kwalitatieve foto gebruikt. Logisch! Zou je zeggen, maar wij zien nog met regelmaat onduidelijke foto’s die afbraak doen aan jouw mooie website. Houd er rekening mee of je de foto’s überhaupt wel mag gebruiken. Controleer dus goed op copyright. Wanneer wij geen eigen beeldmateriaal tot onze beschikking hebben maken wij altijd gebruik van afbeeldingen van websites zoals: Pixabay, Flickr en Unsplash.

2. Denk aan je bestandsformaat

Je kunt .JPG, .GIF, .BMP en .PNG afbeeldingen uploaden, maar zoekmachines willen snel indexeren en dat gaat het beste met .PNG bestanden. Met PNG kan je makkelijk met transparante achtergronden werken, heeft een betere kleurenrange en je kan korte tekst beschrijvingen toevoegen. Dit bestandsformaat heeft dan ook de voorkeur.

3. Verklein je afbeeldingsgrootte

Wanneer je jouw afbeelding wilt optimaliseren voor het internet is het belangrijk dat je de afbeeldingen verkleint. Dit zorgt voor een snellere laadtijd. Daarnaast is dit ook erg belangrijk voor de snelheid van je eigen website. Te grote afbeeldingsformaten kan leiden tot een langzame website. Wij adviseren om een maximale bestandsgrootte van 300 KB aan te houden voor je afbeeldingen. Wij gebruiken Tiny PNG als tool om de KB van onze afbeeldingen te verkleinen, maar je kan natuurlijk ook Compress JPEG gebruiken. Beide tools zijn overigens gratis!

4. Sla je afbeeldingen op de juiste manier op

Wat veel mensen niet weten is dat de naam waarmee je een afbeelding opslaat op je computer invloed heeft op hoe Google de afbeelding leest. Zorg dus dat je jouw afbeeldingen opslaat met het juiste zoekwoord. Gebruik dus niet de standaard naam, zoals: IMG_1234.

5. Voeg een Alt tekst toe aan je afbeeldingen

Een Alt tekst is een kort tekstje dat in de code van elke afbeelding in je artikel wordt gebruikt. Google kan afbeeldingen alleen begrijpen door het lezen van de Alt tekst. Wanneer jij hier geen beschrijving aan toevoegt snapt Google jouw afbeelding niet en zal jouw afbeelding ook niet in de Google zoekresultaten worden opgenomen of meerwaarde hebben voor je SEO pagina.

 

Een goede Alt tekst is kort maar beschrijvend. De tekst moet aansluiten bij je pagina en moet je belangrijkste zoekwoorden bevatten.

Hulp nodig bij het optimaliseren van afbeeldingen?

Wanneer je aan de slag gaat met SEO kan het optimaliseren van afbeeldingen je snel resultaat opleveren. Bekijk je website en loop alle afbeeldingen na. Voldoen al jouw afbeeldingen aan bovenstaande eigenschappen? Zo ja, top ga zo door! Wanneer je ziet dat jouw afbeeldingen nog niet aan bovenstaande eisen voldoen is het raadzaam om hiermee aan de slag te gaan. Heb je hier hulp of advies bij nodig? Wij denken graag met je mee. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier. Onze specialisten staan voor je klaar.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.