Soms komen we ze echt nog tegen… websites die geen Analytics onder de site hebben staan. Hoe kan dat toch? Hierdoor heb je geen idee hoeveel bezoekers er op je website zitten, welke content ze op je website willen zien en hoeveel ervan contact met je opnemen. Omdat geen enkel online marketing bureau dit wil hebben, hebben we een checklist voor webbouwers gemaakt waaraan een standaard website aan moet voldoen. Als je een webbouwer bent, gebruik deze checklist en kopieer hem voor elke oplevering. Hiermee helpen we alle ondernemers die (later) online marketing willen inzetten.

Online marketing checklist voor webbouwers

De meeste goede webbureaus hebben checklisten die ze gebruiken voor een livegang van een nieuwe website. Deze checklisten gaan over snelheid, juiste code, oplevering etc.

Maar de checklist die wij hebben gemaakt zorgt ervoor dat alle tools ingericht zijn, zodat je voorbereid bent op online marketing.

De checklist bevat het feit dat Google Analytics ingericht moet zijn, die is logisch. Maar ook de volgende onderdelen en instellingen moeten standaard op websites ingericht worden:

  • Google Tag Manager
  • Search Console
  • Koppeling tussen Search Console & Analytics
  • Etc.

Download website checklist

Waarom deze website checklist gemaakt?

Bij eRocket hebben we regelmatig nieuwe klanten die al jaren een website hebben.  Toch komen we het tegen dat wij bij aanvang alles nog in moeten richten. Een nieuw Analytics account en de Search Console. Doordat wij deze aan moeten maken, beginnen we ook pas data te verzamelen op het moment dat klanten bij ons beginnen. Dit laatste is zonde, want de website kan al een aantal jaren data hebben verzameld. Zeker de data van afgelopen jaar is vaak interessant om op bij te sturen.

Het kan voorkomen dat je aan de data kan zien dat bepaalde pagina’s afgelopen jaar onverwachts heel populair zijn geweest. Als we dit zien, zorgen we dat de prioriteit voor die pagina ook hoger wordt voor sneller resultaat.

Het mag dus duidelijk zijn dat het hebben van deze basis instellingen een voordeel is, dus vandaar deze website checklist.

Weet je niet zeker of jouw website deze punten heeft, deel deze checklist met je webbouwer. Zij kunnen dit controleren en eventueel aanpassen indien nodig.

Download website checklist

Ben je een webbouwer en wil je samenwerken?

Onze strategie, Multi Funnel Marketing, delen we graag met iedereen. We willen dat iedereen beter in online marketing wordt, zodat resultaten voor ondernemers overal stijgen.

Ben je een webbureau, wil je meer weten over online marketing of een samenwerking opzetten? Wij werken graag samen! Bij eRocket werken we onafhankelijk en kijken voor iedere klant welk webdesign bureau het beste past bij de klant.

Neem contact met eRocket op, wij bespreken graag wat we voor jou kunnen betekenen.