Het verbeteren van de gebruikerservaring is de sleutel tot succes op lange termijn voor elke website. Voor iedereen. Voor ondernemers, online marketeers, ontwikkelaars en designers. Core Web Vitals (CWV) kunnen je helpen de ervaring van de gebruiker aanzienlijk te verbeteren. Dit kan zelfs leiden tot een hogere positie in Google!

Wat zijn Core Web Vitals?

Core Web Vitals is een initiatief van Google om heldere richtlijnen te bieden voor de gewenste snelheid en ervaring van websites. Core Web Vitals zijn een reeks specifieke factoren die Google belangrijk vindt gerelateerd aan de gebruikerservaring van een webpagina. Dit heeft alles te maken met User Experience (UX) en na de Google update in mei worden de CWV zelfs een ranking factor 😱. Wil je precies weten wat Core Web Vitals zijn? Lees dan de gedetailleerde uitleg in ons artikel over Core Web Vitals.

Hoe slaag ik voor alle Core Web Vitals?

Controleer eerst via PageSpeed hoe je website ervoor staat. Slaag je voor alle Vitals? Dan ben jij al helemaal klaar voor de nieuwe update! Let op: je komt pas in aanmerking voor een stijging in Google als je aan alle Core Web Vitals voldoet. Slagen voor een of twee Vitals is dus niet genoeg.

Largest Contentful Paint (LCP)

Duurt het langer dan 2,5 seconden om dit element te laden op je website? Kies dan voor een minder grote afbeelding. Voegt de afbeelding niet veel toe aan je pagina? Overweeg dan een andere opmaak, bijvoorbeeld een tekstblok als LCP.

Host je website bij een snellere partij. Een betere hosting, staat normaal gesproken gelijk aan een snellere laadtijd. Inclusief snellere LCP.

Stel lazy loading in. Lazy loading zorgt ervoor dat afbeeldingen alleen worden geladen als iemand scrollt op je pagina. Dit betekent dat je LCP ook sneller zal zijn.

First Input Delay (FID)

Je kan de FID helaas niet expliciet meten omdat er een interactie van een gebruiker nodig is. In PageSpeed Insights kun je wel de Total Blocking Time (TBT) meten. Door de TBT te verbeteren zul je automatisch ook je FID verbeteren. In dit artikel over FID vind je extra optimalisaties om deze Core Web Vital te verbeteren.

Gebruik een browser cache. Een browser cache helpt je om de inhoud van de pagina sneller te laden. Hierdoor laadt JavaScript in de browser van de gebruiker ook sneller.

JavaScript minimaliseren of uitstellen. Voor een gebruiker is het haast onmogelijk om te communiceren met een pagina terwijl de browser JavaScript aan het laden is. Het minimaliseren of uitstellen van JavaScript is dus een aanrader zodat je voldoet aan FID.

Cumulative Layout Shift (CLS)

Voeg nieuwe elementen onder de vouw toe. Op deze manier duwen ze geen inhoud naar beneden waarvan de gebruiker verwacht dat de inhoud blijft waar het is.

Voeg altijd een formaat aan je afbeeldingen of video’s toe zodat het element kan laden zonder de lay-out te verschuiven. Voeg geen content 'boven' de bestaande content toe. Tenzij het past bij de actie van de gebruiker. Zie onderstaande afbeelding ter illustratie.

Cumulative Layout Shift

Gebruik voor alle media de afmetingen van het kenmerk 'set size'. Hierdoor weet de browser van de gebruiker precies hoeveel ruimte dat media element op die pagina mag innemen.

Aan de slag

Met deze tips kun je zelf aan de slag met Core Web Vitals. Heb je toch vragen waarbij wij je kunnen helpen? Neem dan gerust contact op!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.