Het bereiken van potentiële klanten via LinkedIn doe je zo

LinkedIn kun je zien als een groot spinnenweb. Iedereen is met elkaar verbonden, of je nu een directe connectie bent of elkaar via via kent. Het doel van LinkedIn is een ander leren kennen om te kijken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. LinkedIn is dan ook een uitermate geschikt platform om potentiële klanten te bereiken generen. Maar, hoe doe je dat eigenlijk? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij aan de slag kunt.

potentiele klanten bereiken linkedin

Jouw persoonlijke profiel

Wanneer jij een nieuw connectie verzoek verstuurd is de kans groot dat de ontvanger jouw profiel eerst gaat checken. Het is dan ook van groot belang dat jouw profiel helemaal up-to-date. Wanneer essentiële informatie mist is de kans groot dat jij een nieuwe potentiële klant misloopt en dat wil je natuurlijk voorkomen. Zorg er dus voor dat al jouw persoonlijke gegevens kloppen, dat je een sprekende profielfoto hebt waar jij duidelijk op te zien bent en dan je een pakkende samenvatting over jezelf op je profiel plaatst. Op die manier weet de ontvanger meteen met wat voor persoon hij of zij te maken heeft en wat hij aan het connectie verzoek kan hebben.

Gebruik je netwerk

Wil je graag samen gaan werken met een bepaald bedrijf? Kijk eens wie er al werkzaam zijn en type deze namen in de zoekbalk. Grote kans dat iemand uit jouw netwerk deze persoon kent. Op die manier kun je vragen of je voorgesteld kunt worden, om jezelf op die manier van je beste kant te laten zien. Netwerken is in dit geval dus hartstikke belangrijk!

InMail

Je kunt er ook voor kiezen om gesponsorde berichten te versturen naar de mensen die jij interessant vindt. Dit kan interessant zijn omdat je géén connectie hoeft te hebben met de mensen die jij wilt bereiken. Hoe je dit doet? Zorg voor een Premium account en een goed, sterk bericht wat je op het juiste moment naar de ontvanger stuurt. Grote kans dat het bericht wordt gelezen en dat je er eventuele klanten uit haalt.

Ga zelf aan de slag

Ben je klaar om zelf aan de slag te gaan met LinkedIn? Ga aan de slag en ondervind zelf hoe jij jouw potentiële klanten op LinkedIn gaat bereiken. Kun je hier wat hulp bij gebruiken? Bekijk ons artikel LinkedIn tips voor bedrijven of neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee.