LinkedIn is het beste kanaal voor het vinden van leads binnen de B2B sector. Met deze LinkedIn tips zorg je voor meer connecties en aanvragen via dit social media kanaal.

Dit artikel hoort bij de blogreeks LinkedIn tips voor bedrijven. Deze artikelen geven tips voor je persoonlijke profiel en je bedrijfsprofiel op LinkedIn.

LinkedIn: welke personen hebben mijn profiel bezocht?

Op LinkedIn kan je vaak zien welke personen jouw profiel hebben bekeken. Dit is een instelling die op LinkedIn aan of uit te zetten is.

Deze instelling is aan te passen binnen LinkedIn als je ingelogd bent. Je komt er via deze stappen:

  • Klik op je eigen profielfoto rechtsboven
  • Ga naar instellingen & privacy
  • Onder het kopje “Hoe anderen uw activiteit op LinkedIn zien” kan je aanpassen of je wil dat mensen jouw volledige profiel zien of juist anoniem.

LinkedIn Tinderen

Door de bovenstaande optie in te zetten op “Uw naam en kopregel” zorg je ervoor dat mensen zien dat je hun profiel bezoekt.

Wanneer je bij bepaalde bedrijven binnen wil komen kan je nu de volgende stappen zetten:

  • Bekijk wie er werkt bij een bedrijf via de bedrijfspagina op LinkedIn.
  • Kijk welke persoon voor jou interessant is om een gesprek mee te beginnen.
  • Ga naar zijn of haar profiel en bekijk de informatie.
  • Doe dit een paar dagen achter elkaar.

Bij de persoon waarbij je dit doet kan het op gaan vallen dat je nu een aantal keer op zijn of haar profiel bent geweest. Dit klinkt natuurlijk stalkerig, maar je wilt uiteindelijk wel contact leggen.

Nadat je dit een paar keer gedaan hebt, kan je ervoor kiezen om een connectie te leggen.

Bij het maken van de connectie is het goed om meteen een bericht of opmerking toe te voegen met de reden waarom je een connectie wilt maken. Geef in dit bericht duidelijk aan waarom je wil connecten.

Het voordeel van het LinkedIn Tinderen is dat je nu al een aantal keer in beeld bent gekomen bij de persoon met wie je de connectie legt waardoor jouw verzoek voor connectie ook met meer aandacht gelezen zal worden.

Aan de slag met LinkedIn marketing

Door de LinkedIn tips voor bedrijven kan je zelf aan de slag om meer rendement uit LinkedIn te halen.

Lees op deze pagina meer over LinkedIn marketing of neem contact op voor meer informatie over Multi Funnel Marketing via de contactpagina.