Wat is local guide of lokale gids in Google

Heb je al eens gehoord van een Local Guide in Google? Local Guides of lokale gidsen helpen andere gebruikers door informatie in Google Business en Google Maps te versterken. Het uitgangspunt van Google is het beschikbaar maken van alle inside information over iedere plek op aarde. En daar heeft je jouw hulp bij nodig!

Een Local Guide helpt andere gebruikers door vragen over plaatsen te beantwoorden, recensies te plaatsen en foto’s te delen. Door deze extra informatie toe te voegen in Google, krijgen andere gebruikers direct meer te weten over een bedrijf of over een locatie of bestemming.

Iedereen met een Google-account kan een Local Guide zijn maar zal daarvoor wel een aantal zaken moeten doen. Lees hoe je ervoor zorgt dat je een Local Guide in Google kan worden.

Local Guide niveaus, badges en punten

Wanneer je je registreert als Google gebruiker heb je automatisch een Google profiel. Je Google profiel heeft een bepaalde waarde binnen Google Maps en is een Local Guide. In Google Maps kan je jouw bijdragen zien via deze link: Google Mijn Bijdragen

Je kan je Google profiel versterken door punten te verzamelen voor alle bijdragen aan Google maps. Je krijgt punten voor recensies, foto’s, informatie en door vragen te beantwoorden over een plaats.

Voor ieder onderdeel dat je versterkt op Google Maps krijg je punten. Een Local Guide heeft verschillende niveau’s. We zetten ze op een rij voor je:

Niveau Punten Badge
Niveau 1 0 punten Geen badge
Niveau 2 15 punten Geen badge
Niveau 3 75 punten Geen badge
Niveau 4 250 punten lokale gids 4
Niveau 5 500 punten lokale gids 5
Niveau 6 1500 punten lokale gids 6
Niveau 7 5000 punten local guide 7
Niveau 8 15.000 punten local guide 8
Niveau 9 50.000 punten google lokale gids 9
Niveau 10 100.000 punten google local guide niveau 10

 

Wanneer je het niveau van je Local Guide profiel wilt verhogen kan je verschillende zaken doen. Hieronder een overzicht van de punten die je kan verdienen. Door diverse zaken te combineren zullen je punten snel oplopen:

Maps-bijdrage Verdiende punten
Review 10 punten per recensie
Review met meer dan 200 tekens 10 bonuspunten per recensie
Beoordeling 1 punt per beoordeling
Foto 5 punten per foto
Fototags 3 punten per tag
Video 7 punten per video
Antwoord 1 punt per antwoord
Reageren op Q&A’s 3 punten per antwoord
Bewerking 5 punten per bewerking
Plaats toegevoegd 15 punten per toegevoegde plaats
Weg toegevoegd 15 punten per toegevoegde weg
Feit gecontroleerd 1 punt per gecontroleerd feit
In aanmerking komende lijst gepubliceerd 10 punten per gepubliceerde lijst
Beschrijving (in lijst) 5 punten per toegevoegde beschrijving

Google Local guide worden

Wat zijn de voordelen om een Local Guide te worden?

Het voordeel van een hoger niveau als Local Guide is dat anderen jouw bijdrage meer zullen waarderen dan wanneer je niveau 1 bent. Hoe hoger je als Local Guide bent, hoe meer je opvalt. Je krijgt vanaf niveau 4 een badge op je profielfoto waardoor gebruikers zien dat je een lokale gids in Google bent.

Het is dus vooral erkenning die je krijgt voor het versterken van de plaatsen in Google Maps. Bovendien is het ook leuk om te vermelden bij vrienden en familie waarom ze nu net die ene bestemming, restaurant of bedrijf moeten bezoeken. Haal er zelf je voordeel uit!

Wanneer je als Local Guide maar 1 recensie hebt geplaatst, dan zullen gebruikers niet snel die recensie lezen. Gebruikers zullen een recensie van een persoon die al honderden reviews heeft geplaatst meer waarderen. Een betrouwbare gids heeft dus meerdere bijdragen geleverd aan Google.

Toekomst van Local Guides

Op dit moment lijkt het erop dat Google het systeem alleen gebruikt om Google Maps te versterken.

Een aantal jaar geleden kregen Google Local Guides betaalt voor het plaatsen van een recensie, foto of aanvullende informatie.

Dit werd gedaan door promotiecodes en kortingscodes te mailen naar de Local Guides. Ze kregen korting op bepaalde plaatsen in de hoop dat de personen ook een recensie gingen plaatsen bij dat bedrijf. Deze voorbeelden komen uit Amerika en zijn in Europa voor zover bekend niet gemeld.

Het zou kunnen dat in de toekomst de partners van Google hier meer mee gaan doen natuurlijk, maar voor nu is het versterken van je Google profiel alleen erebaan.