Online marketing voor een aannemer

Om als aannemer nieuwe klussen te blijven binnenhalen, is het verstandig om extra aandacht te besteden aan online marketing. Jouw online vindbaarheid heeft hier namelijk een grote rol in. Wij hebben een eigen online marketing strategie ontwikkelt die jouw gaat helpen om meer uit online marketing te halen. Door hier zelf mee aan de slag te gaan zul je direct verschil merken. Wij leggen je in dit artikel uit wat de verschillende onderdelen zijn en waarom jij vandaag nog aan de slag wilt gaan met de Multi Funnel marketing strategie.

Bij Multi Funnel marketing draait het allemaal om de combinatie tussen SEO, SEA en social media marketing. Door deze drie facetten van online marketing te combineren versterk je jouw vindbaarheid en zul je automatisch meer potentiële klanten naar jouw website trekken. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat deze bezoekers ook daadwerkelijk een offerte aanvragen. Door onze Multi Funnel marketing strategie in te zetten zul jij jouw website zo inrichten dat dit ook gaat gebeuren.

online marketing aannemer

Start met online marketing

Stel, jij bent een aannemer in regio Breda en je wilt in de zoekmachines graag gevonden worden als aannemer Breda. Je dient in dit geval een pagina in te richten waar dit zoekwoord geoptimaliseerd wordt. Naast aannemer Breda zijn er nog veel meer termen waar jij beter op gevonden kunt gaan worden. De eerste stap die je dus gaat zetten is in het hoofd van jouw potentiële klant kruipen. Wat zijn woorden waar zij op zoeken wanneer ze op zoek zijn naar een aannemer? En wat voor woorden zijn nog meer interessant voor jouw bedrijf en website. Dit onderzoek wordt ook wel het zoekwoordenonderzoek genoemd en is een essentieel onderdeel van online marketing.

Online adverteren

Zoals we eerder aangaven is het zoekwoordenonderzoek een essentieel onderdeel van online marketing voor jou als aannemer. Met dit zoekwoordenonderzoek kun je namelijk ook betaalde advertenties gaan creëren. Wanneer jij een goed beeld hebt van de woorden waar jou (potentiële) klanten op zoeken, kun je hier advertenties van jouw bedrijf tonen. Hierdoor vergroot jij je naamsbekendheid en is de kans groter dat jij de bezoekers naar jouw website trekt.

Er zijn verschillende manieren om een advertentie te tonen. Zo kun je ervoor kiezen om ze te laten zien boven de organische zoekresultaten in Google. Daarnaast is het mogelijk om advertenties in YouTube te vertonen of je kunt er voor kiezen om banners op andere website te tonen.

Deze banners worden enkel getoond aan mensen die jouw website al eens bezocht hebben. Op die manier blijf jij als aannemer onder de aandacht en bestaat de kans dat ze teruggaan naar jouw website. Dit onderdeel van online marketing wordt ook wel remarketing genoemd.

online marketing aannemer

Ga in gesprek met jouw klant

Social media is het perfecte platform om met jouw klanten in gesprek te gaan. Als aannemer is het dan ook verstandig om ook dit aspect van online marketing te benutten. Zo kun je op Pinterest foto’s laten zien van al jouw eerdere werk en kun je op LinkedIn laten zien wat jij voor de zakelijke markt te bieden hebt. Social media is in de huidige tijd onmisbaar, dus besteed hier wat extra tijd aan. Je zult merken dat het direct effect heeft op jouw online vindbaarheid.

Aan de slag!

Ben jij klaar om met Multi Funnel marketing aan de slag te gaan? Ook voor jouw als aannemer heeft deze online marketing strategie veel voordelen en kun je er uiteindelijk extra geld door gaan verdienen. Wij hebben je een aantal handvatten gegeven waar jij aan kunt gaan werken. Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee!