De online marketing strategie voor hoveniers

Wil jij als hovenier meer uit jouw website halen door middel van online marketing, maar weet je niet waar je moet beginnen? Multi Funnel Marketing kan je helpen het gewenste resultaat te behalen.

Hovenier aan het werk

Wat is Multi Funnel Marketing?

Multi Funnel Marketing is een strategie waarbij alle online marketing kanalen geoptimaliseerd worden om een doelstelling te behalen. Wil jij als tuinman meer aanvragen krijgen via jouw website? Door zoekmachine optimalisatie (SEO), online adverteren (SEA) en social media te combineren, kan dit doel behaald worden.

Wat zijn de voordelen van online marketing voor hoveniers?

Potentiële klanten zullen online gaan zoeken naar een nieuwe hovenier. Hierbij zijn foto’s van eerder werk of een portfolio van groot belang, de klant wil zien wat jij kunt realiseren. Door beter vindbaar te zijn op Google, zal er sneller op jouw website geklikt worden waardoor meer mensen jouw werk zien. Grote kans dat er meer aanvragen via de website binnenkomen.

Welke stappen worden er gezet?

SEO

Wanneer iemand op zoek is naar een bedrijf wat de tuin opnieuw kan aanleggen, zullen ze op Google gaan kijken wat de mogelijkheden zijn in de buurt. We nemen in dit geval een tuinder uit Prinsenbeek als voorbeeld. Termen waarop men zal zoeken zijn:

  1. Tuin aanleggen Prinsenbeek
  2. Hovenier Prinsenbeek
  3. Tuinarchitect Prinsenbeek

Door jouw website op deze termen te optimaliseren, zul je beter vindbaar zijn in Google. En beter vindbaar zijn in Google, betekent meer verkeer naar jouw website.

SEA

Daarnaast zullen er betaalde advertenties ingezet worden. Met advertenties bereik je mensen die op zoek zijn naar een hovenier. Je kan advertenties vertonen in een specifieke regio, dus in dit geval zouden we alleen advertenties vertonen aan personen uit Prinsenbeek. Jouw website komt in dit geval bovenin in Google via de advertenties. Je betaalt per klik op de advertentie, welke zo ingericht is dat enkel de juiste doelgroep ze ziet. Op die manier houd je je marketing budget zo laag mogelijk.

Social media

De kracht van Multi Funnel Marketing zit in de combinatie van SEO, SEA en social media. Dus ook jouw social media kanalen zullen geoptimaliseerd worden. Facebook, Pinterest en Instagram zijn goede kanalen om potentiële klanten te laten zien wat jij voor hen kunt maken.

Aangelegde tuin door hovenier

Wil jij deze strategie ook voor jouw hoveniersbedrijf?

Ben je benieuwd wat Multi Funnel Marketing voor jou als tuinman kan betekenen? Neem contact op met eRocket of vraag informatie aan via het contactformulier.