Multi Funnel marketing is de online strategie voor jouw kinderdagverblijf

Online marketing is voor veel branches interessant, waaronder jouw kinderdagverblijf. Door online beter vindbaar te zijn zul je direct verschil merken in jouw kinderopvang. Wanneer ouders op zoek gaan naar een fijne peuterspeelzaal, zullen ze de zoektocht online starten. Ze gaan jouw crèche in overweging nemen wanneer jij in de top 10 van de zoekmachine verschijnt. Ben jij benieuwd hoe je dit moet aanpakken? Multi Funnel marketing is de strategie die je hierbij gaat helpen. In dit artikel zullen wij dieper ingaan op de mogelijkheden en kansen van online marketing voor jouw kinderdagverblijf.

online marketing kinderdagverblijven

 

Multi Funnel marketing

Bij Multi Funnel marketing draait het de combinatie van SEO, SEA en social media marketing. Door deze drie facetten van online marketing te combineren, zal jouw kinderdagverblijf beter scoren online en zullen meer ouders bij jou terecht gaan komen. Wij vertellen je graag meer over deze specifieke onderdelen en hoe jij ze kunt inzetten voor een betere online vindbaarheid.

Waar start je?

Het is van belang om te weten welke zoekwoorden de potentiële ouders gaan gebruiken wanneer ze gaan zoeken naar een crèche voor de kinderen. Door een uitgebreid zoekwoordenonderzoek te starten kun je hier met jouw website slim op inspelen. Dit is onderdeel van de zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd. Door met deze zoekwoorden aan de slag te gaan zal je beter vindbaar zijn in de organische zoekresultaten. Dit proces heeft tijd nodig, verwacht dus niet direct resultaat te zien. Op de langere termijn heb je hier veel profijt van, dus het is de moeite waard om hier aandacht aan te besteden.

Op basis van het zoekwoordenonderzoek zul je nieuwe teksten voor op jouw website gaan schrijven. Het is de bedoeling dat je met de kennis van de zoektermen een pagina optimaliseert. Je doet dit om ervoor te zorgen dat jouw pagina bovenaan komt te staan wanneer deze zoekterm gebruikt wordt.

Vervolgstappen met SEA

Daarnaast kunt je de zoekwoorden gebruiken om betaalde advertenties in te gaan zetten. Dit hoort bij het SEA, ook wel Search Engine Advertising genoemd. Door jouw advertenties in te richten op basis van de zoekwoorden, zullen deze aan de juiste doelgroep vertoond worden.

Er zijn verschillende manieren van online adverteren. Zo kun je ervoor kiezen om in de zoekresultaten van de zoekmachines te verschijnen. Ook is het mogelijk om een banner te laten zien aan ouders die jouw website al eens hebben bezocht maar geen actie hebben ondernomen. Tevens kun je ervoor kiezen om te adverteren in video’s, mocht jouw kinderdagverblijf Youtube in willen zetten voor de online marketing strategie.

online marketing kinderdagverblijven

Social media

Heb jij social media? Dan is het super slim om deze goed in te rechten dat de ouders ook hier naar jou op zoek kunnen. Dit is namelijk een fijn platform om contact te onderhouden met de ouders van de kinderen. Hier kun je zelf creatief in zijn. Zo is Instagram goed om sprekende beelden te delen, en Facebook ideaal om het gesprek aan te gaan. Ben je benieuwd welke kanalen jij kunt gaan gebruiken en wil je hier advies over? In het artikel ‘Social media: welk kanaal kies jij voor jouw bedrijf?‘ leggen wij het je graag uit.

Neem contact op

Je weet nu wat meer over Multi Funnel marketing en hoe jij deze online marketing strategie in kunt zetten om jouw kinderdagverblijf beter vindbaar te maken. Heb je nog vragen, wil je graag advies of ben je benieuwd hoe wij dit voor je aan zouden pakken? Neem contact met ons op, wij beantwoorden je vragen graag!