De online marketing strategie voor tandartsen

Heb jij als tandarts al eens aan online marketing gedacht? Door middel van online marketing kun je meer uit jouw website halen en beter vindbaar zijn op Google. De Multi Funnel Marketing strategie kan jou hier bij helpen.

Tandarts materiaal

Wat is Multi Funnel Marketing?

Multi Funnel Marketing is een strategie waarbij alle online marketing kanalen geoptimaliseerd worden om jouw doelstelling te behalen. Dit betekent dat er zowel zoekmachine optimalisatie (SEO) als online advertenties (SEA) en social media in gezet zullen worden.

Wat zijn de voordelen van online marketing voor tandheelkundigen?

Om het gemakkelijker te maken, nemen wij een voorbeeld uit de praktijk.

Jij bent gebitsspecialist in Breda en je wilt meer inschrijvingen van nieuwe patiënten via jouw website genereren.

Tandarts aan het werk

 

Zoekmachine optimalisatie

Jouw praktijk maak je beter vindbaar in Google door zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO. Google is namelijk de plek waar eventuele klanten op zoek zijn naar jou.

Voorbeelden waarop gezocht wordt zijn:

  • Tandartspraktijk Breda
  • Gebitsspecialist regio Breda
  • Tandheelkunde Breda

Daarnaast wordt er ook gezocht op:

  • Wat is goed voor je tanden?
  • Hoe krijg ik wittere tanden?
  • Goede tandarts Breda

Door jouw website met deze termen te optimaliseren, zul je beter vindbaar zijn in Google en zal je website automatisch beter bezocht worden.

Online adverteren

Dit is de meest efficiënte manier om toekomstige patiënten te bereiken. Je hebt de volledige controle over wie jouw site bezoekt en op welke zoektermen je gevonden wordt. Je zet betaalde advertenties in om jouw ideale doelgroep te bereiken en ervoor te zorgen dat ze zich inschrijven als nieuwe patiënt. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Advertenties worden met deze strategie enkel ingericht voor de ideale doelgroep om het budget in Google Ads zo laag mogelijk te houden.

Google Ads tandarts Breda

Social media

 Social media is zeer geschikt om met de klant in gesprek te gaan. Hebben jouw potentiële klanten vragen over bijvoorbeeld mondhygiëne of het inplannen van een tandartsafspraak? Deze vragen kunnen gemakkelijk gesteld en beantwoord worden via een van jouw socials.

Social media

Wil jij deze strategie voor jouw tandartsenpraktijk?

Ben jij benieuwd wat voor kansen er liggen op het gebied van online marketing voor jouw tandheelkunde praktijk? Of wil je meer weten over Multi Funnel Marketing? Neem dan contact op met eRocket of vraag informatie aan via de contactpagina.