Bij social media marketing is het doel vaak de naamsbekendheid vergroten, het informeren of activeren van je doelgroep. Daarnaast is social media marketing zeer geschikt om in gesprek te komen of het gesprek aan te gaan met (potentiële) klanten. Bij social media marketing geldt dat een goed doordachte strategie de sleutel is tot succes!

Voordelen van social media marketing als onderdeel van een Multi Funnel plan:

  • Social media als deel van een complete strategie
  • Een strategie waarmee je de doelen gaat behalen
  • Effectief onder de aandacht bij de doelgroep
  • Inzicht in de statistieken en data

Plan van aanpak

Stap 1 in social media marketing is het vaststellen van online doelstelling. Wie is de doelgroep, wat willen we bereiken via social media en welke platformen gaan we hiervoor inzetten?

Stap 2 is een compleet profiel schetsen. Hierin schets je welke platformen er het beste bij de onderneming passen en moeten deze optimaal ingericht worden.

Stap 3 is content en campagnes bedenken. Wanneer je unieke en goede content hebt zal dit tot meer interactie en betrokkenheid leiden van de doelgroep. Daarnaast kan je ook betaalde campagnes inzetten om gericht jouw doelgroep te bereiken.

Hulp nodig bij het opzetten van social media marketing?

Wanneer je hulp nodig hebt of graag meer informatie wilt hebben over hoe wij social media marketing toepassen in onze Multi Funnel strategie. Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Wil je meer weten over SEO en SEA? Lees dan onze pagina’s over deze kanalen.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van social media marketing? Bekijk dan onze blogartikelen over social media marketing.