Wat is White Hat SEO?

White Hat SEO is het optimaliseren van jouw website volgens de richtlijnen van Google. Door dit te doen loop je geen risico’s op penalty’s waarmee je voor een gedeelte of volledig uit de organische zoekresultaten zult verdwijnen. Dit is wel het geval bij Black Hat SEO, iets wat je dus wilt voorkomen. Alle technieken die ervoor zorgen dat jij op een eerlijke manier hoger in de zoekresultaten terecht komt hoort bij White Hat SEO. Door jouw content juist te structureren en goede informatie te bieden, word je beloond met een betere positie.

white hat seo

Wat zijn de voordelen van White Hat SEO?

White Hat SEO geeft je dus op de lange termijn de garantie voor het succes van jouw website. Door goede en nuttige informatie te bieden zullen de bezoekers langer op de website of webshop verblijven en vaker terugkomen. Dit wordt gewaardeerd door Google waardoor jouw website steeds hoger uit gaat komen in de zoekmachine.

Voorbeelden van White Hat SEO

Organische linkbuilding

Met organische linkbuilding creëer je links op een natuurlijke manier. Hierdoor trek je meer kwalitatieve bezoekers zonder hier voor te hoeven betalen. Door linkbuilding op de juiste manier te gebruiken kun je jouw positie in de organische zoekresultaten van Google beïnvloeden. Google waardeert namelijk domeinen met veel kwalitatieve links. Een organisch linkbuilding profiel creëer je door middel van links van verschillende domeinen en bronnen. Denk hierbij aan relevante blogs, linkpagina’s of social media. Ook kan het helpen om zowel interne als externe links toe te voegen aan jouw pagina.

Het creëren van content

Met het creëren van content bedoelen wij het schrijven van blog artikelen, landingspagina’s of andere content op jouw website. Wanneer jouw website pagina’s heeft die de zoekterm van de bezoeker precies beantwoord, zal Google dit steunen en je een betere positie geven. Het is dan ook verstandig om jouw pagina’s te blijven optimaliseren, zodat de website steeds beter aansluit op de wensen van de bezoekers.

Het zoekwoordenonderzoek & de optimalisatie

Het zoekwoordenonderzoek is een essentieel onderdeel van jouw SEO optimalisaties. Met dit onderzoek bekijk je de zoektermen waar jouw (toekomstige) bezoeker op zal Googelen voordat hij of zij op jouw website uit komt. Door dit onderzoek te blijven voeren, kun je jouw pagina optimaliseren op zoektermen die voor jouw doelgroep interessant zijn. Hierdoor krijg je kwalitatief beter verkeer wat Google heel fijn vindt.

Aan de slag

Wil jij zelf aan de slag met White Hat SEO en kun je hier hulp bij gebruiken? Of heb je andere vragen over online marketing? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op, wij staan voor je klaar!