Er is een groot verschil tussen goede SEO en minder goede SEO. Dit wordt in het vakgebied ook wel vertaald in White Hat SEO en Black Hat SEO. Wat zijn de grootste verschillen tussen deze twee vormen van SEO en welke is eigenlijk het beste? In dit blogartikel leggen we uit wat de verschillen zijn en hoe jij zelf een keuze kunt maken tussen White Hat SEO en Black Hat SEO.

white hat seo en black hat seo

De basis van SEO

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization oftewel: zoekmachine optimalisatie. SEO kun je vanuit twee invalshoeken bekijken. Er is White Hat SEO (de goede SEO) en Black Hat SEO (de minder goede SEO). White Hat SEO richt zich op het volgen van de algemene richtlijnen van Google en andere zoekmachines. Google laat vaak kleine stukjes informatie los over hoe zij SEO graag zien en waar de zoekmachine van ‘houdt’ en niet zoveel van ‘houdt’. Er is sprake van Black Hat SEO als je gebruikt maakt van allerlei trucjes die volgens Google niet meer werken.

Voordelen White Hat SEO

Het voordeel van White Hat SEO is dat je op de langere termijn redelijk zeker kan zijn van resultaat. Je dient natuurlijk wel gestructureerd bezig te zijn met SEO. Want welke vorm van SEO je ook gebruikt: het blijft een strategie die alleen werkt als je er stelselmatig veel tijd in steekt. Bij White Hat SEO voldoe je aan de richtlijnen die Google in de loop der jaren heeft verstrekt over het hoger ranken in Google. Je hanteert dus de regels van de zoekmachine zelf.

Voordelen Black Hat SEO

Het voordeel van Black Hat SEO is dat je relatief snel (in vergelijking met White Hat SEO) hoger kunt ranken met je pagina’s in Google. Helaas is het niet volledig duidelijk welke criteria Google precies stelt om pagina’s hoger te laten scoren in de zoekresultaten. …Als we dit toch eens zouden weten… Gelukkig krijgen we van Google wel duidelijke richtlijnen om je goed op weg te helpen; dit zijn duidelijk de technieken voor White Hat SEO. Kortom: wil je snel hoger ranken in Google? Dat kan met Black Hat SEO. Echter raden wij wel aan om heel goed op te letten welke technieken je toepast en welke niet. Natuurlijk is het mogelijk om door de mazen van Google’s wetten te kruipen, maar in het ergste geval kan dit ook gestraft worden door Google aan de hand van een penalty.

Neem contact op

Wil je meer informatie over White Hat SEO of Black Hat SEO? Wij helpen je graag met een SEO strategie voor jouw website. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.